Retningslinjer for tilgængelighed

September 8, 2017 / Medier

Retningslinjer for tilgængelighed

Adgang for alle ligger os meget på sinde, både i forhold til at deltage på festivalen, men også i forhold til digital tilgængelighed til festivalens indhold før, under og efter festivalen. Vi ved, det ikke er perfekt (Virksomheden, Mediehuset og Skolen ligger på 1. sal uden lifte eller elevatorer) men vi tager afsæt i de lokaler og ressourcer, som vi har at gøre med på Sydhavnen og det, vi kan skabe sammen før og under festivalen. Derfor:
 
Fysisk tilgængelighed under festivalen
 
Toiletter: Der er handicaptoiletter rundt på hele festivalområdet, både toilletter i huse og i mobile vogne. Nogle af toiletterne kan bruges af alle, andre kan kun bruges af enkelte hjælpemidler. Se kort over festivalområdet (link følger senest på mandag).
 
Ramper: De steder, hvor der har været muligt og sikkert at lave ramper der mangler, har vi gjort det. Fra steder der ligger utilgængeligt vil der være mulighed for at få LIVE streaming af seancen via ‘Rethink Activism LIVE’ facebook-kanalen. Læs mere herom under ‘digital tilgængelighed’.
 
Handicapparkering og -afsætning: Der findes pladser på festivalområdet. Se kort over festivalområdet. Afsætningsområdet for handicapkørsel er også markeret på kortet (link følger senest på mandag).
 
Adgang til musikscener: I forbindelse med de forskellige musikscener, der etableres i gadeplan, vil der ved hver scene blive lavet et mindre område tæt på scenen, så man nemt kan se og høre – og samtidig føle sig tryg. Vi har valgt at lave områder i gadeniveau, så man føler sig som en del af festival.
 
Opladning af kørestole kan ske i særlige zoner på festivalområdet, markeret på kortet. Zonerne er samtidig tænkt som rolige områder, hvor man kan trække sig lidt væk fra menneskemængden, men stadig opleve stemningen. Opladning af stole kan maks være 2 timer ad gangen, så alle har mulighed for at få strøm.
 
Digital tilgængelighed før – under – efter
 
Hjemmesiden giver mulighed for at få læst alt indholdet op via www.adgangforalle.dk.
 
Facebook-siden Rethink Activism LIVE (facebook) giver mulighed for live streaming via internettet af de events, der ligger steder, som ikke er fysisk tilgængelige. De steder er Virksomheden, Mediehuset og Skolen. Herudover går der serviceguider rundt, som man kan tage fat i, hvis man vil bestille det. De optagelser, som bliver optaget under festivalen vil også efterfølgende kan afspilles via facebook-siden.