Rethink
Activism

Den 15. til 17. september 2017 inviterer vi til folkefestival på Sydhavnen i Aarhus. Formålet er at gentænke vores demokratiske deltagelse ved at sætte fokus på en ny handlekraft, der spirer frem.

Vision

Vi ønsker at skabe bevidsthed i samfundet om, at den enkelte kan være med til at forandre verden. At vi kan bruge vores handlekraft og opfind- somhed. Og frem for alt gøre noget.

Vi vil vise, at vi kan forandre vores eget liv og det samfund, vi lever i, hvis vi arbejder sammen og bakker hinanden op.

Om folkefestivalen

I tre dage forvandler vi det gamle industriområde på Sydhavnen til en by i byen og sætter aktivisterne på scenen. Gennem et program med 150 arrangementer gentænker vi byen nedefra.

Baggrund for

Rethink Activism

Samfundet, som vi kender det, er formet af en række folkelige bevægelser; andelsbevægelsen, højskolebevægelsen, arbejderbevægelsen. Måske er en ny bevægelse på vej? Når vi ser os omkring, får vi øje på en ny handlekraft og opfindsomhed, der vokser frem. Mennesker tager sagen i egen hånd og skaber løsninger der, hvor de selv oplever, at noget mangler. De er ildsjæle, iværksættere eller aktivister, de kommer fra alle dele af samfundet – og de tager aktivt del i at forme verden omkring sig.

Hovedbegivenheden er en folkefestival den 15.-17. september på Sydhavnen i Aarhus med 10.000 deltagere. Vi omdanner det gamle industriområde til en midlertidig by i byen og placerer de klassiske demokratiske samfundsinstitutioner  i den. De eksisterende bygninger bliver til rådhus, fabrik, værested, kulturhus, sundhedshus m.fl.. Vi skaber et minisamfund og sætter aktivisterne på scenen. De inviterer deltagerne ind i deres univers gennem workshops, performances, debatter og samtaler.

Hvem står bag?

Rethink Activism skabes af Sager der Samler i samarbejde med aktører fra civilsamfund, kulturliv, erhvervsliv og kommune. Sager der Samler er et fællesskab af borgere, der kobler initiativer nedefra med ressourcer, viden og netværk og gør dem til dynamoer for samarbejde og udvikling. Omkring 100 mennesker er involveret i arbejdet med folkefestivalen på Sydhavnen.

 

Samarbejds

partnere

Foreningen Sydhavnen

Frontløberne

Kulbroens Venner

F16 Projektbureau

Wahlberg Motion Design

WorldPerfect

Rum3 Studio

Naturli’ Foods

Briançon

Værestedet i Jægergårdsgade

SAND

Nordic City Network

Academy of Urbanism

Stadsarkitekten, Aarhus Kommune

Have Kommunikation

Emmerys

Lagkagehuset

Støttet af

aarhus_culture