Flere end 10.000 deltog i folkefestivalen

October 4, 2017 / Medier

Flere end 10.000 deltog i folkefestivalen

Nu er det to uger siden vi afholdt folkefestivalen Rethink Activism med et program på 250 workshops, samtaler, koncerter og meget mere. Formålet var at sætte fokus på den handlekraft, der spirer frem mange steder i samfundet og synliggøre hverdagens aktivister, som med opfindsomhed og sans for samarbejde er gået i gang med at forandre verden lige der, hvor de er. Vi satte scenen til oplevelsen af konkrete initiativer med en optimistisk vision for samfundet – ikke metoder og tom snak.

Det gamle slagteri- og kraftværksområde på Sydhavnen i Aarhus var forvandlet til en by i byen med rådhus, skole, virksomhed, kulturhus, værested, sundhedshus, osv. Det fyldte et stort areal, omtrent som 10 fodboldbaner. Og da festivalen begyndte fredag morgen kl. 10 strømmede byens nye indbyggere til. Interessen og nysgerrigheden viste sig at være kæmpe stor, og den holdt sig helt til afslutningen søndag kl. 18. Selvom vi havde ganske få midler til markedsføring besøgte flere end 10.000 festivalen i de tre dage den varede.

Rethink Activism Folkefestival skaber en fortælling om aktiv deltagelse som demokrati i handling. Det er en fortælling om en bevægelse i sin egen ret. Politiken og Altinget.dk skrev op til festivalen om baggrunden for festivalen. Læs artiklerne her:

Politiken:
Frivilligkulturen rykker med ny festival, der gør op med offentlig træghed

Altinget.dk:
Festival fejrer ny tendens: Borgerne tager det private initiativ tilbage

TV2 Østjylland, var på pletten og fortalte om livet i den midlertidige by på Sydhavnen i Aarhus. Se med her:

Se billeder fra festivalen her: Rethink Activism Folkefestival på Flickr