Demokratiets festdag på Sydhavnen

June 7, 2017 / Arrangement

Demokratiets festdag på Sydhavnen

Godt 50 fremmødte havde trodset formiddagsregnen og kunne derfor nyde, da solen brød frem, netop som Grundlovsfesten på Sydhavnen blev skudt i gang af projektleder Paul Natorp: ”Rådhuset”, ”Stadion”, ”Fabrikken”, ”Kunstbygningen”…  Paul Natorp præsenterede en god, konkret palet af de godt 150 debatter, workshops, koncerter og udstillinger, som kommer til at fylde de 18 vidt forskellige dele af Rethink Activism-byen på Sydhavnen til septembers folkefestival.

Rammen for ånden i såvel festivalen som Rethink Activisms aktiviteter blev sat, da deltagerne ved grundlovsfesten sammen sang ”With a Little Help from my Friends”.

Hverdagsaktivist Kristina Louise Bliksted fra initiativet ”Social Sundhed” holdt en grundlovstale, der brændte af hyldest til den stille aktivisme, der ikke brøler sit virke ud på barrikaderne, men som spreder værdi gennem helt almindelige menneskers handlinger i hverdagen.

Fisk var der også på grillen, som Skraldecaféen stod for til fejringen af Grundloven. Louise Ladegaard fra Brønderslev Forfatterskole bød ind med poetry slam, og “Vaskeriet – en øvebane for udviklingshæmmede” gav en rørende grundlovstale med fokus på fællesskabets kraft.

På scenen sluttede dagen af med musik, mens de fremmødte nød hinandens selskab og fornemmelsen af, at noget stort er rigtig, rigtig godt på vej.