Collective impact, vandkantsaktivisme og thy’sk urbanitet

Oplæg og dialog

← Til program

Livet i landsbyerne og i de geografiske yderområder mærker konsekvenserne af fraflytning, færre arbejdspladser og en ændret befolkningssammensætning som følge af en overordnet bevægelse fra land til by. Det betyder byer med færre kunder, flere tomme huse, overflødige landejendomme og lavere investeringsmuligheder. Men sådan behøver det ikke være. Hør om, hvordan man udnytter de stedbundne potentialer til alternative, fællesskabende fortællinger, hvor fysiske projekter er gode greb til at skabe egnsudvikling og virksomheder.

Friends of Cold Hawaii – Kollektiv værdiskabelse med afsæt i stedbundne potentialer

Cold Hawaii er blevet et fænomen og et brand igennem en spændende proces, hvor lokal aktivisme og forretningsmæssig fortagsomhed har fået vendt historien om afviklingen i udkantsdanmark. ‘Friends of Cold Hawaii’ er nu en erhvervsdrivende forening, som står bag den årlige afholdelse af “Cold Hawaii PWA World Cup” i Thisted Kommune. Cold Hawaii PWA World Cup foregår i Klitmøller. Specielle bundforhold og en altid kraftig vestenvind har givet området i det nordvestlige Jylland, og specielt Klitmøller, et særligt ry i store dele af verden som et perfekt, men hardcore, sted til surfing og windsurfing. Formålet med  ‘Friends of Cold Hawaii’ er at støtte op om denne lokale begivenhed, der løfter egnens image, bringer turister til Thy og skaber interesse for området.

ALIVE festivalen i Thy – Vi skaber det vi mangler, og så lidt til

Alive festivalen har sit udspring i Thisted, men breder sig i dag til flere lokaliteter i Thy. Festivalen blev til i frustration over, at der ikke var nogle gode musiktilbud til unge i Thy. Den er startet af unge, som alle er under 30 år og det er stadig ungdommens drivkraft, der har udviklet og professionaliseret Alive til den gode forretning, festivalen er i dag. Festivalens ledelse har de seneste 3 år fokuseret på at indgå i partnerskaber med organisationer, myndigheder og virksomheder for at vise alt det frem, som Thy også er. Og festivalen er i dag ikke blot en festival for musik, idet den har fået et “sidespor” med andre typer af aktiviteter. Festivalens ledelse vil fortælle om udviklingsprocessen og om, hvordan Alive er blevet en platform for samarbejder og events, der bestræber sig på at lave værdiskabende aktiviteter i Thy hele året rundt. Og om, hvorfor unge fra f.eks. Aarhus og København også vil kunne opleve “thy’sk urbanitet” og kultur af høj kvalitet med Alive 🙂

Tid og sted(1 time)

  • Søndag 17/9

    13.00 – 14.00

    Finn Jorsal, formand for Friends of Cold Hawaii – medlemmer af ALIVE festivalledelsen
    VIRKSOMHEDEN