Annoncering af deltagerbudgetter

Samtale

← Til program

Rådmand Thomas Medom præsenterer deltagerbudgetter, tankerne og meningen bag det, og inviterer folk til i løbet af efteråret at være med og få penge til at realisere egne idéer. Temaet er ”Styrk medborgerskabet i Aarhus”.

Med deltagerbudgetter er det borgerne, der bestemmer, hvordan en pose penge skal anvendes. Beslutninger flyttes dermed væk fra skrivebordene i kommunen og ud til de borgere, som er direkte berørt af prioriteringerne. Deltagerbudgetter skaber debat med borgerne om, hvilke ting der skal prioriteres, og samtidig gives borgerne mulighed for at få medansvar og ejerskab over de forslag, der vælges til og fra. Det styrker det lokale demokrati og borgernes engagement – samt mindsker politikerleden.

Generalsekretær for KFUM’s Sociale Arbejde og medlem af Frivilligrådet Morten Skov Mogensen er i den forbindelse vært for en samtale med rådmanden om hvor inspirationen kommer fra, hvilke visioner der ligger bag, og om man kan forestille sig at lægge en langt større del af kommunens budget ud til borgerne.

Tid og sted(1 time)

  • Fredag 15/9

    14:00 – 15:00

    Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse – Morten Skov Mogensen, generalsekretær for KFUM’s Sociale Arbejde
    RÅDHUSET